Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Czy jedzenie jaj szkodzi zdrowiu

Opis:

Czy jedzenie jaj szkodzi zdrowiu?

 Nie! Pod warunkiem, że jest to w miarę ograniczona liczba jaj w tygodniu. Według najnowszych opinii WHO, zjedzenie około 10 jaj tygodniowo nie jest w stanie zaszkodzić zdrowiu. Żółtko jaj zawiera wiele odżywczych składników mineralnych, zaś białko jest dostarczycielem wszystkich niezbędnych aminokwasów. Stosunkowo duża zawartość cholesterolu w żółtku jaja kurzego (ok. 448 mg) jest groźna tylko dla tych osób, u których jego poziom we krwi jest już znacznie podwyższony.

 

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-11

ciekawe czy jedząc codziennie produkty z jajkiem bądź żółtkiem przyczyniamy się podwyższenia cholesterolu w znacznym stopniu??

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER