Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Poncz ananasowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wino czerwone wytrawne 0.75 litrów
Herbata 150 mililitrów
sok ananasowy 100 mililitrów
rum 80 mililitrów
sok z cytryny 1 sztuk
cukier 100 gramów
ananas 200 gramów
sherry 50 mililitrów

Wykonanie:

Włóżananasa do misy ponczowej i polej sherry. Zostaw na 2 godziny. Dołóżherbatę i cukier, dodaj czerwonego wina, soku z cytryny oraz rumu.Całość podgrzej, ale nie gotuj. Rozłóż na wierzchy kawałki ananasa.

Uwagi:

kawałki ananasa

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER