Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Poncz hinduski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Herbata 1 litrów
cukier 6 kostek
cytryna 2 sztuk
winiak 0.5 litrów
gałka muszkatołowa sproszkowana według uznania

Wykonanie:

Kostkami cukru mocnopocierać o skórkę, uprzednio umytej, cytryny. W ten sposóbaromatyzowany cukier dodać do herbaty. Następnie wlać czerwone wino,winiak, i wsypać szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko dobrzepodgrzać. Dodać herbatę, rum, oraz sok wyciśnięty z cytryn i całośćponownie podgrzać.

Uwagi:

winiaku lub brandy, rum, czerwone wino

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: iza

Data: 2008-01-22

Można dodać po troszkę wszystkiego....będzie pyszne, jeżeli się akurat tego nie posiada wystarczy jeden składnik tak aby było o,5l alkoholu :)

Autor: WM

Data: 2008-01-20

W tym przepisie dodajemy alternatywnie winiak lub koniak lub wino lub rum ? Czy może po trochu wszystkiego?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER