Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Bomba herbaciana

Opis:

  
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
herbata rozpuszczalna 2 łyżek stołowych
woda 0.25 litrów
cukier 50 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtko 2 sztuk
śmietana 375 mililitrów
biszkopty 10 sztuk
koniak według uznania

Wykonanie:

Herbatęrozpuścić w wodzie. Cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć na masę,dodac herbatę. Śmietankę ubić na sztywno, 1/4 l zmieszać z masąherbaciano-jajeczną. Biszkopty przekroić na połówki, skropić koniakiemi wyłożyć nimi formę do lodów. Krem przełożyc do kulistej formy iwstawić do zamrażalnika. Wyjąć z formy i podawac ze śmietaną.

Uwagi:

koniak lub brandy

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER