Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krem herbaciany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Herbata 1 łyżek stołowych
śmietana 2 szklanek
żółtko 4 sztuk
cukier puder 0.5 szklanek
żelatyna 4 łyżek deserowych
rum 2 łyżek stołowych
śmietana kremówka 20 dekagramów

Wykonanie:

Śmietankęzagotować, a nastepnie zalać nią herbatę, przykryć naczynie i parzyćprzez około 5 minut, przecedzić. W garnku ubić żółtka z cukrem pudrem,następnie porcjami dodawać śmietankowy napar herbaciany i mieszającpodgrzewać do zgęstnienia. Żelatynę namoczyć w 4 - 5 łyżkach zimnejwody, podgrzać, a następnie rozpuścić. Dodać do masy, wlać rum iwszystko dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić i delikatnie połączyć zkremem. Krem porokładać do miseczek i odstawić do zastygnięcia. Podawaćprzyozdobiony pomarańczą i wisniami

Uwagi:

Do przybrania: kawałki pomarańczy 4 wiśnie z konfitury lub kompotu

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER