Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Galaretka brzoskwiniowa z zieloną herbatą

Opis:

  
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinia 5 sztuk
herbata zielona 5 gramów
żelatyna 1 łyżek deserowych
cukier 50 gramów
wino musujące słodkie według uznania

Wykonanie:

Brzoskwinieumyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na talerzu, posypać 20 g cukru izrosić winem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zaparzyć szklankęzielonej herbaty, ocedzić, posłodzić i rozpuścić w niej żelatynę. Wlaćdo zimnej formy. Chłodzić ok. 10 minut w lodówce. Następnie formęwypełnić ściśle przylegającymi do siebie plasterkami brzoskwini. Resztęgalaretki również wlać do naczynia, dbając o to, by nie pozostałypęcherzyki powietrza. Całość odstawić do lodówki na ok. 8 godzin.Galaretkę podawać na talerzu pokrojoną na plasterki.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER