Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Masala chai i

Opis:

    
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników:
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda 1 szklanek
herbata liściowa 4 łyżek deserowych
imbir według uznania
kardamon 4 sztuk
goździk 3 sztuk
pieprz ziarnisty 2 sztuk
cukier według uznania
mleko według uznania

Wykonanie:

Dodwóch filiżanek wrzącej wody dodaj wszystkie składniki i gotuj przezokoło 15 sekund. Odstaw na minutę. Podgrzej mleko. Następnie rozlejnapar do filiżanek, dodaj mleko i cukier.

Uwagi:

kawałek suszonego imbiru, 3 - 4 pokruszone strączki kardamonu

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER