Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Lody herbaciane

Opis:

  
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
herbata czarna 2 szklanek
woda 0.5 szklanek
śmietana 0.5 litrów
sok z pomarańczy 3 sztuk
żółtko 2 sztuk
cukier według uznania

Wykonanie:

Herbatęzalać wrzątkiem. Odstawić na 3 minuty do naciągnięcia, a nastepnieprzecedzić. Napar zamieszać ze śmietaną oraz z sokiem pomarańczowym.Dwa żółtka utrzeć z cukrem i doprawić tym napar ze śmietaną i sokiem.Tak przygotowaną masę przełożyć do foremki i zamrozić wzamrażalniku.Podawać w wysokich szklankach udekorowanych śmietaną.Można też - zgodnie z upodobaniami - posypać wiórkami, polać karmelem.

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-13

Trzeba wypróbować.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER