Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Herbaciane lody po amerykańsku

Opis:

  
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 0.5 litrów
wanilia 1 sztuk
herbata czarna 2 łyżek stołowych
żółtko 4 sztuk
cukier 100 gramów
śmietana 0.25 litrów
wiśnia kandyzowana według uznania

Wykonanie:

Mlekozagotować z przepopłowioną laską wanili i zalać nim herbatę. Odstawićna 5 minut do naciągnięcia i przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem napulchną masę i zamieszać z mleczną herbatą. Całość nadal ucierać ażmasa zacznie tężnieć. Masę przełożyć do salaterki i schłodzić. Śmietanęubić na sztywno i dodać do masy herbacianej, całość zamrozić.Udekorować. Podawać w pucharkach do lodów.

Uwagi:

kandyzowane wiśnie lub inne owoc, laska wanili

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER