Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Lemoniada herbaciana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier 10 dekagramów
woda 2 litrów
herbata czarna 0.15 szklanek
sok cytrynowy 0.25 szklanek
lód według uznania
cytryna 3 sztuk

Wykonanie:

Cukier rozpuścić w 1 l wrzącej wody. Następnie wodą z cukrem zalać herbatę i odstawić do zaparzenia. Po ok. 4 min. dolać 1 l zimnej wody i dodać sok cytrynowy. Rozlać do wysokich szklanek, dodając kostki lodu i plasterki cytryny.

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-13

Dobra na gorące dni.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER