Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bigos z proteiną sojową

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
proteina sojowa w kostce 10 dekagramów
grzyby suszone 5 dekagramów
śliwki suszone 10 dekagramów
olej słonecznikowy 3 łyżek stołowych
cebula 3 sztuk
kminek według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania

Wykonanie:

Ugotować kapustę z grzybami z dodatkiem wody. Proteinę sojową namoczyć kilkanaście minut, a następnie obsmażyć na patelni na oleju. Podrumienić pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Pod koniec gotowania kapusty wyjąć grzyby i pokroić je w drobną kostkę. Dodać proteinę i cebulkę oraz pokrojone drobno śliwki i przyprawy. Wymieszać i jeszcze chwilę pogotować.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-22

pyszneeeee

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER