Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Bigos z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 50 dekagramów
kapusta biała słodka 50 dekagramów
pieczarka 30 dekagramów
groch gotowany 1 szklanek
cebula 3 sztuk
kminek według uznania
majeranek według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Kapustę kiszoną i poszatkowaną białą ugotować oddzielnie w jak najmniejszej ilości wody. Pieczarki i cebulę oczyścić, umyć pokroić w grube paseczki. Do rondla wlać olej, ułożyć warstwę cebuli i pieczarek i dusić na wolnym ogniu. Przyprawić pieprzem i innymi przyprawami, dodać do ugotowanej kapusty i grochu, dokładnie wymieszać i dusić razem pod przykryciem około pół godziny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER