Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Bakłażany marynowane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
olej według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 0.5 pęczek
oregano suszone 0.5 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
pomidory przetarte 725 gramów
bakłażan 300 gramów

Wykonanie:

Bakłażany umyć, pokroić w plasterki grubości palca i włożyć na około 10 minut do osolonej wody. Osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć bakłażany na złotobrązowy kolor. Dodać pomidory i wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Zagotować i odstawić do ostygnięcia. Natkę opłukać, osuszyć, drobno posiekać i posypać bakłażany. Rada: Podawać z tostami i masłem czosnkowym jako przystawkę lub lekką kolację.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER