Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bakłażan a la bartolomeo

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażan 2 sztuk
pomidor 4 sztuk
cebula 2 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Bakłażany umyć, przeciąć wzdłuż, wydrążyć nie uszkadzając skórki. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany miąższ bakłażana. Smażyć około 5 minut, dodać obrane ze skórki i pokrojone w krążki pomidory, dodać odrobinę wody i dusić pod przykryciem dalsze 5 minut. Przyprawić do smaku. Masą nadziewać połówki bakłażana, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać przez około pół godziny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER