Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Bakłażany po prowansalsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażan 800 gramów
oliwa 0.5 szklanek
natka pietruszki według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
pomidor 500 gramów
cebula 3 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek według uznania

Wykonanie:

Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułki, obrać, pokrajać w półplasterki, posypać solą i pozostawić na 1 godzinę. Następnie odsączyć na sicie, posypać pieprzem i mąką, podsmażyć na oliwie, wyjąć na talerz. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na pozostałej oliwie, dodać drobno pokrajane pomidory, dusić do miękkości. Miękkie pomidory przetrzeć, zalać bakłażany przecierem, dodać posiekaną natkę pietruszki, chwilę poddusić, doprawić.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER