Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kapary

Opis:

Pączki kwiatu krzewu kaparowego, którego ojczyzną są wybrzeża Morza Śródziemnego. Marynuje się je w kwaśnej zalewie i pod tą postacią używa jako przyprawy. Najbardziej cenione są kapary najmniejsze w kolorze zielonofioletowym - ich smak jest pikantny i gorzkawy. Włosi dodają je do pizzy, sosów, potrawek, przeróżnych sałatek jarzynowych. Kapary stanowią elegancki dodatek do gotowanych na twardo jaj, pikantnych sosów. Są ozdobą małych kanapeczek i wszelkich półmisków wchodzących w skład zimnego bufetu
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER