Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kardamon

Opis:

Wieloletnia roślina wyrastająca do 3 m wysokości, rosnąca dziko na wybrzeżu Malabaru i masowo uprawiana na Cejlonie. Należy do rodziny imbirowatych. Zastosowanie kulinarne mają nasiona kardamonu, o przyjemnym, nieco kamforowym zapachu i palącym, korzennym smaku. Były one wysoko cenione przez Rzymian i od dawna przez Arabów, którzy doprawiają nimi czarną kawę. Kardamon jest doskonałym dodatkiem przy wypieku pierników i innych ciast oraz przyrządzaniu sałat i sosów. Jest przyprawą bardzo wzmacniającą żołądek.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER