Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bakłażany nadziewane grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 250 gramów
bakłażan 4 sztuk
pomidor 2 sztuk
kajzerka 1 sztuk
mleko 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
masło 10 gramów
jajko 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Poszatkowaną cebulę podsmażyć, włożyć pokrojone grzyby i krótko dusić. Dodać pokrojone pomidory i dusić jeszcze przez chwilę. Bakłażany przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ. Do uduszonych grzybów dodać rozdrobnioną, namoczoną w mleku kajzerkę, jajko, sól oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Wydrążone bakłażany napełnić farszem i ułożyć w wysmarowanej masłem żaroodpornej formie. Upiec w piekarniku. Podawać z ryżem i z surówkami.

Uwagi:

Grzyby np. bielaczek owczy, pieczarki, gołąbki


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lagodna5

Data: 2010-12-10

Ile piec takie bakłażany? W jakiej temperaturze? Ech...

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Polecam!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER