Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Babka ziemniaczana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
imbir według uznania
rozmaryn według uznania
gałka muszkatołowa 1 sztuk
oliwa z oliwek 1.5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
ziemniak 7.5 kilogramów

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, umyć i utrzeć na tarce. Dodać oliwę, imbir, sól i startą cebulą. Blachę wysmarować oliwą i posypać tartą bułką. Włożyć masę ziemniaczaną, wierzch wyrównać i posmarować lekko oliwą. Piec około 1 godziny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: LOL :P

Data: 2009-11-22

patrząc na ilości pozostałych składników można się domyślić, że pewnie chodziło o 0,75 kg.. cóż, czasami przecinki nie bywają posłuszne.. :P

Autor: imag123

Data: 2009-07-29

Co to za głupoty to się nie zgadza. Nie róbcie tego

Autor: ja

Data: 2007-10-23

7,5 kg??? :D aż tak głodna nie jestem...

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER