Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Babka z oliwkami i ciecierzycą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciecierzyca 0.5 kilogramów
cebula 2 sztuk
mąka pszenna razowa 10 dekagramów
mąka ziemniaczana 25 dekagramów
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
oliwka zielona marynowana 0.5 szklanek
tymianek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Ciecierzycę namoczyć, ugotować i zmielić przez maszynkę. Cały czas mieszając stopniowo dodawać do masy mąkę i wodę, której dodać tyle, by masa miała konsystencję ciasta. Dodać oliwki, sól i przyprawy. Włożyć masą do formy posmarowanej oliwą i posypanej tartą bułką.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER