Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Babka sojowa z oliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
oliwa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 10 dekagramów
mąka pszenna razowa 10 dekagramów
cebula 3 sztuk
ziarno soi 0.5 kilogramów
oliwka zielona marynowana 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Pokroić w kostkę cebulę i podsmażyć ją na oliwie. Namoczyć i ugotować soję. Zmielić ją przez maszynkę. Do masy cały czas mieszając stopniowo dodawać mąki i wodę, której dodać tyle, aby masa miała konsystencję ciasta. Dodać oliwki, sól i przyprawy. Włożyć masę do formy posmarowanej oliwą i wysypanej tartą bułką. Można podawać z sosami: grzybowym lub pomidorowym.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER