Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Szałwia lekarska

Opis:

Pobudza wydzielanie soku żołądkowego, działa wiatropędnie, reguluje perystaltykę jelit. Stosuje się ją w nieżytach przewodu pokarmowego, zwłaszcza gdy towarzyszy im nadmierna fermentacja.

Przyrządzanie: Zagotuj w rondelku wodę. Gdy zacznie wrzeć, zaczerpnij szklankę płynu i zalej nim jedną łyżkę liści. Przykryj i postaw na sitku nad parującą resztą wody w garnku. Po 15 minutach przecedź. Pij 2 łyżki 3 razy dziennie.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Szesana

Data: 2008-12-14

A nie lepiej posiekać ją drobno i dodać np do białego serka? No chyba, że ktoś wyjątkowo lubi wywary z ziół...

Autor: edl26

Data: 2008-12-10

a mi pomaga na ból gardła :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER