Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Poziomka pospolita

Opis:

Oprócz słodkich i aromatycznych owoców w ziołolecznictwie wykorzystuje się także liście tej rośliny. Działają one moczopędnie, likwidują stany zapalne jelit. Owoce natomiast mają właściwości lekko przeczyszczające. Poziomkowe napary - czy to z liści, czy z owoców - stymulują przemianę materii, pobudzają nerki do intensywniejszej pracy.

Przyrządzanie: Łyżkę liści lub suszonych owoców zalej szklanką wrzontku i przykryj. Po 10 minutach odcedź. Pij 2 - 3 razy dziennie po szklance naparu.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników:
Ilość ocen: 0

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER