Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Babka z marchwi i zielonego groszku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 3 sztuk
groszek zielony 1 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
mąka razowa 3 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Marchew oczyścić, pokroić w kostkę, zmieszać z zielonym ugotowanym groszkiem i zmiksować lub przepuścić przez maszynkę. Do masy dodać mąkę, sól i pieprz oraz poszatkowaną pietruszkę. Wymieszać i przełożyć do formy lub żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem i wysypanego tartą bułką. Zapiec przez 20 minut w piekarniku. Można podawać z sosami lub domową pastą z pomidora.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER