Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Krwawnik pospolity

Opis:

Zwiększa wydzielanie soku żołądkowego, stymuluje procesy trawienne i poprawia przyswajanie wielu cennych składników pokarmowych. Ale uwaga ! U osób mających skłonności do uczuleń, krwawnik może wywołać wysypkę. Warto pamiętać i o tym, że używany w nadmiernych ilościach powoduje zatrucie objawiające się oszołomieniem i bólem głowy.

Przyrządzanie: Łyżkę ziela zalej szklanką wrzątku. Nie gotuj, lecz trzymaj pod przykryciem przez 15 minut, by napar naciągnął. Po tym czasie odcedź. Pij 1-2 szklanki płynu dziennie.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników:
Ilość ocen: 0

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER