Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Amarantus z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
nasiona amarantusa 20 dekagramów
woda 0.7 litrów
oliwa 2 łyżek stołowych
marchew 3 sztuk
por 2 sztuk
seler 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
pieprz grubo zmielony 1 sztuk
ziemniak 3 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania

Wykonanie:

Nasiona amarantusa zagotować w potrójnej ilości wody i gotować przez około 15 minut. Warzywa oczyścić i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i wrzucać kolejno pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, pory, paprykę. Obsmażyć. Zalać wodą i dusić pod przykryciem około 25 minut. Pod koniec duszenia wymieszać z ugotowanym amarantusem. Dusić jeszcze dodając przypraw około 10 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: agnieszka

Data: 2012-01-20

U mnie przepis też się nie sprawdził. Może ktoś podpowie jak ugotować ziarna amarantusa aby nie były twarde ?

Autor: gość

Data: 2009-06-11

Czy to w ogóle możliwe? Ja Amarantusa moczyłem całą nos i gotowałem godzinę i nadal jest twardy

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER