Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kutia

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pszenica 1 szklanek
mak 1 szklanek
tytka ziarna lnu 2 sztuk
bakalia według uznania
orzechy włoskie 1 szklanek
miód 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Gotować pszenicę do miękkości przez około godzinę. Ugotować mak. Bakalie namoczyć i pokroić. Siemię lniane uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Kutię można podawać na ciepło i na zimno.

Uwagi:

Bakalie: rodzynki, figi, morele, śliwki suszone, pestki dyni i słonecznika. Zamiast miodu możemy użyć słód.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ibeata

Data: 2008-12-15

Pyszne ,ale jadane tylko w niektórych regionach.

Autor: zaba

Data: 2008-12-11

bardzo fajny przepis tylko jakis taki ziarnisty.. co kto lubi... ;-);-);-)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER