Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kuleczki owsiane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
płatki owsiane 2 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
bakalia 1.5 szklanek
syrop kukurydziany 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Pokroić bakalie w drobne kawałki. Połączyć z płatkami owsianymi, olejem i wymieszać. Dodać tyle wody, aby można było z masy formować kulki wielkości włoskiego orzecha. Układać kulki na wysmarowanej olejem blasze i piec w gorącym piekarniku około 25 minut.

Uwagi:

Bakalie: rodzynki, suszone śliwke, figi, orzechy włoskie i laskowe, migdały, pestki z dyni. Zamiast oleju można użyć oliwę tłoczoną na zimno.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER