Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sorbet arbuzowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
arbuz 1 kilogramów
sorbet cytrynowy 30 dekagramów
szampan 100 mililitrów
lód kostki według uznania
cytrna w plasterkach 4 sztuk

Wykonanie:

Z arbuza ociąć cztery cienkie plasterki. Zawinąć w folię przezroczystą, włożyć do lodówki. Resztę miąższu arbuza odkroić od skóry i pociąć na niewielką kostkę. Usunąć pestki. Miąższ włożyć do wysokiej miski, dodać sorbet cytrynowy i wszystko razem zmiksować na jednolitą gładką masę. Na koniec wlać szampan. Powstałą masę przełożyć do szerokiej, metalowej miseczki i wstawić do zamrażalnika na 3-4 godziny. W tym czasie, co około 30 minut, należy masę solidnie przemieszać łopatkami miksera. Gotowy sorbet przełożyć do czterech ochłodzonych pucharków deserowych. Udekorować plasterkiem cytryny i kawałkiem arbuza.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER