Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Serek truskawkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser biały 20 dekagramów
truskawka 30 dekagramów
mleko 1.5 szklanek
cukier 3 łyżek deserowych

Wykonanie:

Truskawki opłukać, wyłożyć na talerz, zostawić do rozmrożenia, kilka najładniejszych zostawić do dekoracji. Odlać nadmiar soku. Biały ser dokładnie rozetrzeć widelcem, cukier rozpuścić w mleku. W głębokiej misce ucierać starannie ser i mleko z cukrem, aż powstanie gęsty krem. Dodać truskawki, wymieszać, po czym zmiksować na gładką, puszystą masę. Napełnić nią pucharki, na wierzchu ułożyć plasterki odłożonych truskawek, wstawić do lodówki na min. 2 godziny.

Uwagi:

truskawki mrożone


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-12

bardzo pyszne i wielka szkoda że sezonowe

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER