Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Brzoskwinie z konfiturami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinia 4 sztuk
woda 1 szklanek
cukier 10 dekagramów
białko 3 sztuk
Cynamon według uznania
konfitura malinowa 4 łyżek stołowych
migdały 5 dekagramów

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do temp. 240 st. Blachę wyłożyć folią aluminiową. Brzoskwinie nakłuć w kilku miejscach widelcem, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, przekroić na pół, wyjąć pestki. 5 dag cukru rozpuścić we wrzątku, dodać wyciśnięty sok z cytryny. Włożyć brzoskwinie. Gotować przez 7 minut na małym ogniu. Białka ubić na sztywno, dodać cynamon i resztę cukru, ubijać jeszcze przez 2 minuty. Konfitury wymieszać z migdałami, masą napełnić osączone połówki brzoskwiń. Ułożyć je na blasze, konfitury przykryć kleksami z piany. Zapiekać przez 10 minut.

Uwagi:

konfitury z malin lub truskawek, obranye ze skórki posiekane migdały


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER