Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Baba jajeczna (bez pieczenia)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
cukier puder 0.5 szklanek
żelatyna 3 łyżek stołowych
serek waniliowy 250 gramów

Wykonanie:

Z białek ubić pianę, dodać cukier puder, ubić wszystko razem, aż będzie sztywna i błyszcząca. Z żółtek i cukru ukręcić kogel-mogel. Połączyć z pianą i serkiem. Dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody. Wymieszać. Przelać masę do miski i wstawić do lodówki na min. 4 godziny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

cudo

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER