Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Cynamonówka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 100 mililitrów
cukier 2 łyżek deserowych
kawa 2 łyżek stołowych
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
śmietana kremówka 50 mililitrów

Wykonanie:

Zaparzyć kawę z cynamonem, najlepiej w ekspresie. Mleko podgrzać, aby było ciepłe i spienić przy użyciu ręcznego ubijaka lub trzepaczki. Do wysokiego naczynia wsypać cukier i do niego wlać podgrzane mleko - tak, aby zajmowało 2/3 objętości naczynia. Wymieszać, aby rozpuścił się cukier. Następnie, delikatnie po łyżce wlać kawę, by utworzyły się 2 warstwy - mleko na spodzie i kawa na górze. Ubić śmietanę kremówkę, nałożyć na wierzch oraz posypać cynamonem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lola

Data: 2006-10-12

Świertna i smaczna potrawa. Gustuje w takich. Przepis się sprawdził

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER