Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Surówka z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarka 35 dekagramów
cukinia 1 sztuk
orzechy włoskie 5 dekagramów
ser tofu 15 dekagramów
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
cytryna 0.5 sztuk
pieprz biały według uznania
papryka czerwona 0.5 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Pieczarki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Polać olejem i wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 150ºC.
Orzechy rozsypać na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika na 10 minut.
Powinny się zrumienić.
Posiekać je na dość grube kawałki.
Rozgnieść ser widelcem.
Z cytryny wycisnąć sok, dodać do sera z pieprzem i połową łyżeczki soli.
Paprykę posiekać w drobną kosteczkę.
Cukinię pokroić wzdłuż na cztery części, następnie na cieniutkie plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce.
Podawać z kromkami razowego pieczywa.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER