Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Surówka z papryki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
sól według uznania
oliwa 4 łyżek deserowych
sok z cytryny 3 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
oregano 1 łyżek deserowych
pieprz grubo zmielony 0.25 łyżek deserowych

Wykonanie:

Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Papryki umyć, osączyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie krążki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Obranym, przekrojonym ząbkiem czosnku natrzeć talerz. Paprykę i cebulę ułożyć na talerzu, posolić i polać sosem.

Uwagi:

sos: oliwa, sok z cytryny, musztarda, oregano, grubo zmielony pieprz, sól

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER