Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Ćwikła kurpiowska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki 1 kilogramów
chrzan 3 łyżek stołowych
ocet według uznania
sól według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Małe buraczki czerwone ugotować, ostudzić, po czym obrać i pokrajać w cienkie plasterki.
Następnie ułożyć je w słoju, przesypując tartym chrzanem, wsypać trochę cukru, a w końcu zalać octem przegotowanym z solą i ostudzonym na tyle, aby były nim przykryte.
Słoik obwiązać papierem pergaminowym.
Postawić w chłodnym miejscu.
Na trzeci dzień ćwikła jest gotowa do spożycia.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER