Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Cebula w białym sosie po podlasku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szalotka 50 dekagramów
mąka 1 dekagramów
masło 2 dekagramów
mleko 0.125 litrów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Obrane małe białe cebulki włożyć do rondla i zalać wrzącą wodą.
Gotować, aż będą prawie miękkie.
Wtedy wsypać płaską łyżeczkę soli, pogotować kilka minut, cebulki odcedzić.
Rozpuścić w rondelku masło, zaprawić mąką i smażyć parę minut, pilnując wszakże, aby mąki nie przyrumienić.
Wtedy wlać gorące mleko, dodać soli i pieprzu do smaku i gotować 2 minuty.
Wyłożyć gorącą cebulę na salaterkę i polać ją tym sosem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

fuj, fuj

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER