Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Buraczki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki czerwone 1 kilogramów
smalec 5 dekagramów
mąka 2 dekagramów
śmietana 6 dekagramów
ocet winny według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane buraki czerwone sparzyć i ugotować w miękkiej wodzie.
Gdy są miękkie, obrać z łupin i pokroić w cienkie paski.
W rondel włożyć dużo świeżego smalcu, rozgrzać, wsypać łyżkę mąki, niech się razem zagotuje, pilnując, aby się nie rumieniło.
Posolić, wlać przegotowanego octu, włożyć buraki, a w końcu wlać parę łyżek kwaśnej śmietany.
Przykryć i dusić jeszcze z pół godziny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Grażyna Wojciechowsk

Data: 2006-12-30

smaczne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER