Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Klopsiki baranie w sosie pomidorowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
baranina mielona 0.25 kilogramów
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
jajka 1 kostek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
pomidor 3 sztuk
chleb razowy 2 sztuk

Wykonanie:

1. Mięso wymieszać z cebulą, zieloną pietruszką, chlebem (wodę odcisnąć), solą, pieprzem i jajem, wyrobić na jednolitą masę.2. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące, wstawić do lodówki na godzinę.3. Na mocno rozgrzanym maśle lub oleju zrumienić klopsiki ze wszystkich stron.4. Dodać pomidory, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem przez 25 min, W razie potrzeby podlać 2 łyżkami wody5. Podawać z zieloną sałatą lub mizerią ze śmietaną.Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

cebula drobno posiekana, drobno posiekana zielona pietruszka, 2 kromki namoczonego w wodzie razowego chlebem, masło lub olej jadalnego, pomidory sparzone obrane i posiekane

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER