Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Baranina z białą fasolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
sok z cytryny 1.5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sok pomidorowy 2 łyżek stołowych
masło 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
baranina bez kości 0.25 kilogramów
fasola biała 0.5 szklanek
ziele angielskie 2 sztuk

Wykonanie:

1. Opłukaną fasolę namoczyć na kilka godzin (np. na noc).2. Fasolę gotować w tej samej wodzie, około godziny, aż będzie na wpół miękka.3. Mięso z cebulę i czosnkiem smażyć na rozgrzanym maśle aż się zrumieni:4. Fasolę osączyć, dodać do mięsa, posypać solą i pieprzem, dodać ziele angielskie, wymieszać, wlać sok pomidorowy albo pastę rozprowadzoną wodą, gotować na dużym ogniu przez 15 miń.5. Zmniejszyć płomień, dusić dalej przez 15 min., wlać sok z cytryny, gotować, aż mięso i fasola będą miękkie i wytworzy się gęsty sos (w razie potrzeby dolać wody.6. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i ostrą sałatką z pomidorów i ogórków lub marynowaną papryką.Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

baranina pokrojona w kostkę, cebule obrane i posiekane, 2 szklanki soku pomidorowego lub 2 łyżki pasty pomidorowej z2 szklankami wody, roztarte ząbki czosnku

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-01-02

ładnie wygląda

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER