Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Baranina po jawajsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
baranina bez kości 0.5 kilogramów
kolendra mielona 1 łyżek deserowych
chili 0.25 łyżek deserowych
cumin 0.5 łyżek deserowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
sól 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek deserowych
woda 0.3 łyżek stołowych
olej jadalny 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Utrzeć kolendrę, chilli, cumin lub kminek, imbir, czosnek i sól, wymieszać z mięsem, włożyć do miski, polać octem z wodą i odstawić na 3 godz.2. Mięso osączyć, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia ze wszystkich stron.3. Podlać wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 45 min., aż mięso będzie miękkie, 4. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą ze śmietaną lub mizerią.Proporcje dla 4-5 osób

Uwagi:

baranina pokrojona w kostkę, 1/2 łyżeczki cumin lub 1/4 łyżeczki kminku, imbir niekoniecznie, 1 łyżeczka octu x 3 łyżkami wody

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Autor: Floress

Data: 2009-01-02

:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER