Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Baranina po myśliwsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
udziec barani 800 gramów
boczek wędzony 50 gramów
sól według uznania
tłuszcz 50 gramów
śmietana 0.5 szklanek
ocet 3 łyżek stołowych
olej 0.5 szklanek
pieprz ziarnisty według uznania
liście laurowe 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk

Wykonanie:

Mięso przez 2-3 dni moczyć w zalewie, po wyjęciu naszpikować je słupkami wędzonego boczku. Potem włożyć mięso do brytfanny, polać stopionym tłuszczem i zalewą i wstawić do nagrzanego piekarnika. W czasie pieczenia często polewać zalewą. Gdy mięso zmięknie, przyprawić je kwaśną śmietaną i jeszcze przez kilka minut przetrzymać w piekarniku. Podawać na gorąco z knedlami.

Uwagi:

Na zalewę: 2-3 łyżki octu, 1 filiżanka oleju, kilka ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, sok i skórka z 1 cytryny, 1 marchew, 1 pietruszka

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: misiu

Data: 2006-10-16

ten zapach i smak ah nie powtarzalny ten przepis jest naprawde cool...

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER