Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pizza nicejska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 35 dekagramów
drożdże 1 dekagramów
woda 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
tłuszcz według uznania
sól według uznania
pomidor 5 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
ser cheddar 20 dekagramów
oliwka czarna według uznania
anchois według uznania
oregano 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Przygotuj ciasto drożdżowe i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Drobno posiekaną cebulę podduś na oleju, dodaj pokrojone w kostkę pomidory bez skórki, a także koncentrat, oregano, pieprz, sól. Wszystkie składniki duś przez 15 minut.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie, po czym posyp startym serem. Na koniec udekoruj koreczkami anchois, połówkami oliwek i odstaw na 20 minut. Pizzę piecz około 20 minut w gorącym piekarniku.

Uwagi:

po kilka czarnych oliwek i koreczków anchois

ciasto: 30-35 dag mąki, 1dag drożdży, szklanka wody, łyżka oleju, tłuszcz do formy, sól


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER