Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Batony

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
płatki owsiane 7 szklanek
mąka 0.5 szklanek
cukier brązowy 1 szklanek
nasiona sezamu 0.7 szklanek
wiórki kokosowe 0.5 szklanek

Wykonanie:

Składniki dobrze wymieszać w dużej misce. Przygotować następującą miksturę: 3/4 szk. wiórek kokosowych, 3/4 szk. gorącej wody Dobrze zmiksować i dodać: 1/4 szk. oleju, 1/2 szk. miodu, 1,5 łyżeczki soli Jeszcze raz zmiksować i dodać do suchych składników, dobrze wymieszać. Włożyć na płaską blachę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem, ugniatając rękami tak, aby całość była grubości około 1 centymetra.Nożem pokroić delikatnie na kawałki. Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po ostygnięciu pokroić nadając kształt batonów.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: hanka902

Data: 2009-01-17

Bardzo dobre :) Tylko uważam ze wystarczy spokojnie 5 szklanek płatów do tej proporcji. Pyszne i polecam :)

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

Lepsze niż ze sklepu ;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER