Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Bigos z pieczarek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarka według uznania
ogórek kiszony według uznania
mięso wołowe według uznania
tłuszcz według uznania
woda według uznania
koncentrat pomidorowy według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ogórki i pieczarki pokroić na plasterki. Mięso pokroić w kostkę. Każdy ze składników zrumienić oddzielnie na patelni. Przełożyć do garnka, dolać szklankę wody, pieprz i dusić pod przykryciem jeszcze 15 minut. Pod koniec duszenia można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
Jeżeli ktoś lubi można bigos połączyć z zasmażką. Podawać z pieczywem.
Uwagi: W składnikach nie ma soli, bo zazwyczaj wystarcza zasolenie pochodzące z ogórków. Najlepiej sprawdzić pod koniec duszenia. Bardzo ważne jest, żeby każdy ze składników zrumienić oddzielnie i dopiero połączyć w garnku.
Potrawa robiona w ten sposób ma zupełnie inny smak. Składniki podczas obróbki termicznej znacznie się kurczą.
Na cztery obiadowe porcje potrzeba po 60-70 dkg mięsa, pieczarek i ogórków.

Uwagi:

można użyć inne grzyby


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER