« Powrót  

Kurki na boczku wędzonym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurka 1 kilogramów
boczek wędzony 30 dekagramów
kminek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Boczek pokroić w kostkę, smażyć. Kiedy wytopi się dostatecznie duzo tłuszczu dodać pokrojone kurki. doprawić kminkiem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Po 15 min zdjąć przykrycie w celu odparowania nadmiaru wody, która wydziela się ześwieżych grzybów. Kiedy potrawa będzie odwodniona ( ale nie przypalona) dodać do smaku soli i pieprzu. Podawać z chlebem. Do przygotowania tego typu potrawy nadają się wszelkie grzyby blaszkowe ( oczywiście jadalne) a m.in. gąski, gołąbki, opieńki itp.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: