Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Kurki z jarzynami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurka 1 litrów
słonina 10 dekagramów
ziemniak 4 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pietruszka 1 sztuk
rosół wołowy 0.5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
koper według uznania

Wykonanie:

Kroimy drobno słoninę i cebulę ( w kosteczki) i smażymy na patelni. Stopniowo dodajemy kurki pokrojone drobno ( małe w całości) a następnie marchewkę i pietruszkę(kółeczka) oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec dajemy utarty czosnek. To wszystko podlewamy rosołem, dodając soli i pieprzu. Dusimy potrawę na wolnym ogniu aż grzyby i jarzyny nie zmiękną. Tuż przed zakończeniem dodajemy posiekany drobno koper i całość podlewamy śmietaną.

Uwagi:

kurki świeże lub mrożone; rosół wołowy lub bulion z kostki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER