Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Boczniaki w śmietanie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczniak 60 dekagramów
śmietana 0.7 szklanek
masło 50 gramów
mąka 3 dekagramów
cebula 1 sztuk
gałka muszkatołowa sproszkowana według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę muszkatułową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Mozna podawać z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-11

jadłam różne grzyby tak przyrządzane ale boczniaków nie trzeba wypróbować :)

Autor: marek

Data: 2007-10-03

bardzo dobre:) jak każda zresztą potrawka zwiazana z grzybami:D

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER