Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Chińska zupa z shiitake

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
vegeta według uznania
papryka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka ziemniaczana według uznania
tłuszcz według uznania
rosół z kury według uznania
natka pietruszki według uznania
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 2 sztuk
shiitake 50 gramów

Wykonanie:

Oddzielnie ugotować z rosołu wywar z warzyw (lub kostki rosołowej). Grzyby pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą i przyprawami na tłuszczu. Następnie połączyć wywar z grzybami, doprawić do smaku, zagęścić wodą z mąką. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem sojowym i zieloną pietruszką.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Iza

Data: 2008-10-29

ma być 50g już jest poprawione

Autor: Całus

Data: 2008-10-29

chyba 50 gr a nie dkg !!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER