Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Shiitake z fasolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
shiitake 1.5 kilogramów
cebula 3 sztuk
natka pietruszki według uznania
fasola 25 dekagramów
masło 2 łyżek stołowych
boczek wędzony 30 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
vegeta według uznania
papryka według uznania

Wykonanie:

Dzień wcześniej namoczyć fasolę. Następnego dnia ugotować fasolę w osolonej wodzie. Pokroić boczek wędzony i wysmażyć na patelni. Grzyby i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć z boczkiem na tłuszczu. Dodać odcedzoną fasolę i delikatnie wymieszać. Całość przyprawić, dodać masło i posypać zieleniną. Podawać z pieczywem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER